2010. június 12., szombat

Ballagási beszéd

Sziasztok!
Mivel kaptam pár visszajelzést a ballagási beszéddel kapcsolatban, ezért úgy gondoltam, hogy felrakom nektek! =) Remélem megajándékoztok sok-sok véleménnyel! Hogy a ballagásról is ejtsek pár szót: nagyon jól sikerült! =) Nagyon jó érzés volt szabadon engedni a saját lufim! =) Szinte a szívem is szárnyalt vele! =) Emellett hatalmas öröm és meglepetés volt, hogy megkaptam az Év Diákja címet! :D Köszönöm mindenkinek, aki gondolt rám! =) Részt ígérem megpróbálok minél előbb hozni. Sebinek pedig szurkoljunk, hogy minden rendben menjen a Kanadai Nagydíjon és remélhetőleg nyerjen!!!
Végezetül pedig egy dalt ajánlanék a beszéd olvasása közben! Ez a szám szólt miközben az útjukra engedtük a lufikat! =) : Crystal - Menj tovább




Tisztelt Tanáraink, Kedves Diáktársaink, Drága Szüleink, Vendégeink!

Egy éve még mi köszöntünk el az akkori nyolcadikosoktól, és el sem hittük, hogy eljön az a perc, amikor nekünk kell búcsút mondanunk. Néhány évvel ezelőtt még irigykedve néztük idősebb diáktársainkat a ballagásukon. S szinte hihetetlen, hogy ma szólt utoljára a csengőszó nekünk. Várva várt, mégis nehéz nap számunkra a mai. Várva várt, hiszen a mai nap rólunk szól: nekünk állnak sorfalat, a mi kezünkben gyűlik a virág, ma bennünket búcsúztatnak. Nehéz, mivel ezen a napon lezárul életünk egy szakasza. Nagyon vártuk, s csak az utolsó napokban éreztük át igazán, hogy mennyire biztonságban voltunk itt. Otthon voltunk. Ismertük tanáraink szokásait, iskolánk rendjét, tudtuk, kihez fordulhatunk segítségért, mit hol találhatunk, kiben bízhatunk.
Nyolc évvel ezelőtt, mint kis óvodásokból lett iskolások, nagy izgalommal léptük át az iskola kapuit. De tanítóink féltő szeretettel fogták kezünket, s segítségükkel elsajátíthattuk a betűvetés tudományát, az olvasás titkát és bevezettek a számok rejtelmeibe is.
Aztán nemsokára felsősök lettünk. Új tanárokkal, új környezettel, új osztálytársakkal ismerkedtünk meg. Tudásunk gyarapodott, mi növekedtünk: mások lettek a gondjaink, mások a céljaink. S az idő egyre csak múlt...
S most itt állunk. Ballagó nyolcadikosokként az együtt eltöltött hosszú évek emlékei kavarognak bennünk:a versenyek erőpróbái, a kirándulások vidám pillanatai, a játékok izgalmai. Mosolyogva emlékezünk vissza azokra a napokra, amikor ráébredtünk, hogy hamarosan el kell búcsúznunk egymástól. Akkor kimentünk az udvarra, leültünk a pavilonba és egymás szavába vágva meséltük az elmúlt évek eseményeit, élményeit. Szomorúan gondolunk arra, hogy többé már nem követünk el együtt diákcsínyeket, nem mesélünk mulatságos, tanulságos történeteket. Furcsa belegondolni, hogy szeptemberben már nem itt kezdjük az évet, nem várnak ismerős arcok. Nem beszéljük meg, hogy akkor jövőre veletek ugyanitt. Az elmúlt nyolc év emlék lesz. Egy emlék, amely lassan elhalványul, megkopik, de nem tűnik el, nem tűnhet el nyom nélkül.
Búcsúzunk Tanárainktól! Ők nem csak tanítottak, neveltek is minket. A tanító néni szava, amely törvény volt sokáig kísért bennünket. Igaz, ez az évek során veszített erejéből, különösen most a kamaszkorba érve. Ezért kell köszönetet mondanom a magam és diáktársaim nevében osztályfőnökünknek és a tanárainknak, ezért a sok türelemért és segítő fáradozásért, amit értünk tettek. Nem csak a tanórákon, hanem az együtt átizgult versenyeken, és a pályaválasztás időszakában. Elismerjük, hogy nem voltunk minta osztály. Az eszünkkel tudtuk, hogy ez a magatartás nem célravezető, de valahogy mégsem tudtunk parancsolni magunknak. A felnőttek szokták mondani, hogy az idő megszépíti az emlékeket. Bízunk benne, hogy ez velünk is így fog történni. Elfelejtik a bosszúságokat és csak a szép emlékek maradnak meg.
Kedves hetedikesek most hozzátok szólunk!
Köszönjük nektek, hogy a mai napra ünnepi díszbe öltöztettétek iskolánkat!
Ti most átveszitek helyünket, s bizonyára arra gondoltok, hogy végre milyen jó, hiszen ti lesztek a nagyok. Reméljük jó példa voltunk számotokra és az együtt töltött éveket nem felejtitek el.
Utoljára szüleinkhez szólok.
Hogy nekik mennyi mindenért tartozunk köszönettel azt felsorolni is lehetetlenség.
Köszönjük nekik mindazt, amit értünk tettek és tesznek ezután. Köszönjük, hogy a felvételi idején is hittek bennünk, lelket öntöttek belénk. Igyekszünk szorgalmunkkal és becsületes életünkkel mindezt meghálálni.
Eljött a búcsú ideje.
Búcsúzunk tanárainktól, az iskola dolgozóitól, iskolatársainktól, a tantermektől és a titkokkal teleírt iskolapadoktól.
Soha nem feledjük el, hogy a Csengey Gusztáv Általános Iskola tanulói voltunk nyolc hosszú éven át.


Leonard Da Ung soraival búcsúzunk:

„Találkozás és búcsúzás
az élet annyi csak,
Valaki jön, valaki megy,
S az emlék megmarad.”

14 megjegyzés:

  1. szija!

    nagyon szép ez a ballagási beszéd. sztem mikor olvastad akkor sokan könnyeztek, meghatódtak! nekem nagyon tetszett.
    gratulálok! és sok sikert a gimiben/szakközépsuliban! =)
    puszi

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Köszi =)
    Örülök, hogy tetszik! :D
    Köszönöm *.*
    Gimibe megyek tovább :P
    Puszi

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépen mondtad a ballagáson, le a kalappal ;)

    VálaszTörlés
  4. sziia.
    nagyon szép beszéd.:)
    én is most ballagtam,de nagyon nem akartam. =(
    most fogtam fel igazán, hogy vége.
    puszii.

    VálaszTörlés
  5. Szia Szandi!
    Köszönöm =)
    Örülök, hogy tetszett! :P

    Szia Solya!
    Köszönöm *.*
    Én is így vagyok vele =)
    Puszi

    VálaszTörlés
  6. mi is ugyanezt fogjuk mondani a ballagásom :D (jún.18)

    VálaszTörlés
  7. Hova jártál te csengeybe?? én aszódra :DDD

    VálaszTörlés
  8. Egy 14 éves lány ilyen érett legyen...hihetetlen vagy! gratulálok, gyönyörű lett sikerült meghatnod! :')

    VálaszTörlés
  9. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  10. Szia! Hihetetlenül szépre és meghatóra sikeredett! Máris vidámabban tudok nekiállni a mi ballagási beszédünknek :) Gratulálok!

    VálaszTörlés
  11. Szia.Nagzon szép beszéd én is a sajátomat írom.Remélem lesz olyan szép mint a tiéd.

    VálaszTörlés
  12. Nagyon szép beszéd, köszönöm, hogy megosztottad. Engem kértek fel a búcsúbeszéd megírására és nagyon sokat segít, inspirál.

    VálaszTörlés
  13. Ez egy szár. Hol a hetedikesé például.

    VálaszTörlés